Bio

Kleine meisjes worden groot, dat mag je zeker zeggen van Laura Omloop.  Ze werd in recordtijd een kindsterretje door haar succesvolle deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival 2009 in de Oekraïense hoofdstad Kiev, toen daar nog geen oorlog woedde. Ze was als tienjarige toen de jongste deelnemer. 

Haar liedje Zo verliefd, geschreven door het team achter de successen van K3, werd een hit in Vlaanderen.  Een platencontract met EMI volgde, evenals een rol in Ketnetpop.

Laura brengt drie jaar op rij succesvolle Nederlandstalige kidspop-albums uit. Met ‘Verliefd’ (2010), ‘Wereld In Kleuren’ (2011) en ‘Klaar Voor’ (2012) werd ze een populaire jonge zangeres in Vlaanderen en ook Nederland. In 2010 wint Omloop bij Radio 2 de prijs voor “Beste Zomerhit Kidspop”. Ze is tevens een van de genomineerden van de MIA’s 2010, in de nieuwe categorie “Beste Kidspop”.

In 2014 verscheen haar album ‘Meer’ via het platenlabel Warner Music. Het album werd geproduceerd door Jeroen Swinnen (o.a. bekend van ‘Liefde voor muziek’, Novastar, DAAN, Superdiesel,Tom Dice, Free Souffriau en Kato). Met het nieuwe album Meer maakte Laura Omloop vlot de oversteek naar jonge popzangeres. De eerste gelijknamige single Meer werd nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50 en de videoclip verzamelde intussen meer dan 2.932.966 YouTube views! Bovendien sleepte Laura een Gouden K voor ‘vrouwelijke artieste van het jaar’ in de wacht.

En toen werd het even stil rond Laura Omloop … tot nu, 2022.

Ze ging met een nieuwe band aan het werk en met topschrijvers zoals Aka Block en de wereldbekende Nederlandse muziekproducent Avedon (Vincent van den Ende).

Avedon is vooral bekend van zijn werk met Amerikaanse hiphop- en R&B-muzikanten zoals Chris Brown, Megan Thee Stallion, Trippie Redd, Chloe x Halle, 6ix9ine, Roddy Ricch, Russ, Shy Glizzy en Thutmose.

Een nieuwe single is klaar, opgenomen in Rotterdam met de bekende Nederlandse producer Erah en die laat een volwassen Laura Omloop horen.  Block en Avedon schreven het liedje ‘Leef’ en Laura trok het aan en het zit haar als gegoten.